Sider

Tulli

< IMG_0771 IMG_0646[1]< IMG_0766

Tulli er en blandingshund som kom til oss i mai 2003. Det er ikke så mye vi vet helt sikkert, men det vi er blitt fortalt er følgende:

Tulli er en blandingshund tispe av Border Collie og Retriver, og vi tror det var Flatcoated. Det er derimot veldig mange som lurer på om det er Berner Sennen i henne, og til det må jeg vel bare si tja. Moren og faren til Tulli er ukjent for oss og hun var ca 1 år når vi fikk henne. Vi har satt bursdagen hennes til 1.juni.

Tulli hadde en ganske turbulent og usikker start på livet. Det vi vet er at hun kommer oprinnelig fra Sverige og ble tatt med av en svenske som bodde i Hemsedal. Slik jeg forstod det så hadde hun bli omplasert hele 4 ganger før dette og mine foreldre overtok Tulli fra henne i en kort periode før oss . Da var ikke Tulli fullt 1 år. Jeg og Catherine tok over henne da vi ikke ønsket at Tulli måtte bli omplasert til helt fremmede en gang til. Det var slik Tulli kom til oss og ble vår første hund.

Tulli var ikke lett å med og gjøre og bar tydlige spor på hva hun hadde vært med på. Hun var veldig skeptisk til fremmede mennesker og da spesielt menn. Hun var også veldig usikker på andre hunder. Jeg tror ikke at Tulli hadde fått noe serlig sosialisering når hun var helt liten. I tillegg så tror jeg hun hadde fått røff behandling og gammeldags dresur ett sted. Tulli ville ikke la seg håndtere og flekket tenner og glefset etter oss hvis vi prøvde og ta på potene hennes. I tilleg så viste hun tegn på og være redd for hender som kom fort mot henne. Som om dette ikke var nok så hadde hun seprasjonsangst, hun gravde hull i døra første gangen hun var alene hjemme, og var veldig understimmulert.

Har vi først sagt A så får man si B. Vi meldte oss på et grunnkurs med Din beste venn og dette hjalp veldig mye. Tulli hadde veldig mye arbeidslyst og elsket og leke. I tillegg så var dette et kurs som var basert på positiv forsterking og ikke straff. Tulli ble veldig fort en helt annen hund, når hun endelig fikk noe og gjøre. Hun ble tryggere. Etter grunnkurset så fulgte vi opp med videregående I og II, sporkurs og agility kurs. Senere så ble det også et nytt agility kurs i Drøbak hvor vi begynte og trene fast og konkurrere.

Tulli blir 10 år nå til sommeren (1.juni 2012) og vi gar da hatt henne i ni år. Vi har jobbet veldig mye med henne og lært utrolig mye. Tulli er pensjonert fra Agilityen og det blir mest spor fremover nå.


Tull er fortsatt skeptisk til fremmede og ikke så veldig begeistret for andre hunder, men vi kan nå gjøre hva som helst og hun godtar alt. Barn som hun kjenner kan også gjøre hva som helst. Fra og være en klin umulig hund så har hun blitt utrolig fin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar