Sider

søndag 9. september 2012

Et nytt forsøk

eidsbergI dag har vi vært og godt en gjeterhundprøve hos Vidar i Eidsberg. Det ble nok en gang ikke godkjent, men jeg er ikke deppa av den grunn. Det var en veldig fin prøve som ga meg veldig mange svar på hva jeg må trene på for at vi skal lykkes videre. På prøven i Skui så var jeg litt feig og valgte og ha Siena i bånd frem til stolpen og lot henne løpe ut av båndet når jeg sendte henne. Denne gangen så gikk jeg halveis frem til stolpen og hadde henne løs derfra og frem. Hvis jeg ikke kan stole på at hun blir med meg frem dit så er vi vel kanskje ikke klare?

Utgangen til Siena var grei, men føler selv at jeg må få henne dypere bak sauene. Vi fikk 3 poengs trekk her tror jeg. Jeg synes selv at utgangen kanskje var litt bedre nå enn på Skui så det er jo noe og ta med seg. På løysinga så mener jeg at det ble 5 poengs trekk. I og med at Siena ikke går dypt nok så kommer hun også inn for fort. I hvertfall når hun ikke hører på liggen bak der. På Skui så hørte hun på den, men ikke i dag så inndrivingen ble alt for rask og Siena trykket på uten å høre på mine komandoer. Jeg mistet så og si alt av poeng her og Siden jeg ikke fikk roet henne ned så gikk både drivingen og skjerningen fløyten også. Kom litt skjevt inn mot kveet, men her skjerpet jeg meg litt og  fikk roet ned Siena. Så på vei ned mot kveet så ble det mye bedre og jeg er ganske fornøyd med kvearbeidet. Siena hørte mye bedre og tok små bevegelser. Fikk sauene  fint inn mot kveet . Jeg tok høyre siden og Siena venstre siden og så var de inne på en to tre. Jeg endte bare opp med 42 poeng. 17 på utgang, 5 på løysinga og 13 på kveet, så det sier jo litt om hvor mye jeg tapte på det andre. Kanskje hvis jeg hadde vært litt smart så hadde jeg sørget for å ro det helt ned når sauene kom inn til meg på hentet. Latt Siena ligge litt og presse henne litt. Da hadde kanskje sauene også roet seg ned og jeg hadde fått til mer og så sanket inn de poengen jeg trengte?

Uansett så var det mye nyttig læring. Sauene på prøven var kjempe fine og avslørte fort hva som var feil. Gikk hunden fin og behersket så gjorde de det også. Trykket de dermed på så gikk det i 110. I dag var Siena litt som en Ferrari  uten ratt og dårlige bremser. Sauene minte meg egentlig veldig om de som er hos Heidi, så jeg vet at Siena kan gjøre bedre for det har hun vist meg der.

Siena trofeSå nå blir det og trene fremover. Siena må legge seg på alle ligg komandoene nå på treningen og jeg må være nøye på dette. Slurver jeg her og det går på halvtoll så får jeg svi så det suser når vi kommer på prøver. I tilleg så må vi få jobbet på avstander og at hun hører like bra der som nærme. Jeg skal også se på hvordan jeg trener og forbereder meg før en prøve. Til prøven på Skui så fikk jeg en mye bedre oppkjøring og følte at Siena var mer lydhør da enn i dag.

Insatsen vår holdt til en 4. plass så da fikk Siena sin aller første pokal :)

 

Vi fikk alle et forsøk tiletter at kl 2 hadde gått, men den skar seg etter at hentet og jeg valgte og bryte.

Selv om vi ikke ble godkjent i dag så føler jeg alikevell at vi har fått til mye. Det er første gangen vi har kommet igjennom alt. Jeg vet at vi skal fikse det der med farta for vi har gjort det før, og da kommer det til å se bra ut :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar