Sider

fredag 13. februar 2009

Balanse og "body awernes"

Det ble ingen agility trening på Tulli forrige mandag, men har brukt tiden nå til å trene på balanse og "body awernes". Så langt har det godt mest på å lære oss prinsippene. Vi har trent på at Tulli skal stå med en forlabb på en krakk, bakbena på bakken og en labb strukket fremover. Hun skal bytte på hvilken labb hun bruker uten å gå ned fra krakken. Den andre øvelsen er å stå på krakken med alle fire og så rotere rundt uten å sette noen av labbene på bakken. jeg får se om jeg får skrevet litt mer om det etterhver som vi får mere til. Dette er også fine øvelser for oss i forhold til å forstå mere om shaping osv. Tulli bruker helt klart hode for å finne ut av hva som gir belønning og gir mye av seg selv.

I tillegg har vi trent på "nose touches". Føler selv at vi har kommet noe vidre her, men hvis "targeten" ligger på bakken så kommer det fort en labb i tillegg.

Det som er morsomt er at Tulli er villig til å jobbe for det vanlige tørrforet sitt. Så i dag har hun jobbet for nesten hele maten sin i steden for å få den i matskålen. Hun blir nok belønnet med et griseøre også.

1 kommentar:

  1. Oj! Så kult! :D Morsomt at dere trener så mye triks og at dere kommer framover med både nose touchene og de andre shaping-utfordringene du har funnet på! Og så nyttig at du kan bruke tørrforet til treningen! :D

    Jeg vil gjerne ser mer film! Gjerne av hel liten shapingøkt! ;)

    SvarSlett