Sider

torsdag 19. februar 2009

Teste min egen timing og Tullis forståelse for fremforbytter

Jeg har lest en spennende artikkel i siste utgave av Clean Run av Greg Derret som går på hvordan du kan kontrollere at hunden din virkelig forstår fremforbytte (front crosses) og hvordan du kan forbedre din egen timing. Dette er riktignok del tre av en serie, så jeg får bestille de bladene jeg mangler.
Han nevner tre øvelser som man kan bruke for å se hvordan hunden reagerer på arm bytte, saktne farten og plasserings hint (positional cues) .


Ta hvert fremforbytte i det hunden bestemmer seg for å ta hoppet. I det hunden gjør seg klar til å hoppe over f. eks hinder nr. 2, utfører man fremforbyttet (FB) og løper videre til hinder nr. 3. Du skal ikke gi noen ekstra signaler /tegn eller stå stille for og vente på hunden, du skal løpe til neste hinder.



Hvis alt stemmer så skal hunden, etter at den har landet, ta en så tett sving som mulig og så løpe i fult driv etter deg. (Grønne linjen) Hvis hunden tar et hinder bak din rygg (røde linjen) så betyr det at den tar noen ekstra skritt før den reager på dit fremforbytte
























Dette er en øvelse man kan gå tilbake på med jevne mellomrom for å teste hundens reaksjon på et fremforbytte og for å teste at din egen timing forblir bra. Man kan gjøre testen vanskeligere ved å la hindrene stå nære eller ved å vri hinderet slik at det blir enda mer fristende for hunden å ta feil hinder.

















Det er når ting går galt du ser hva du må trene på og at du kan utvikle deg videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar