Sider

lørdag 21. februar 2009

Plaseringshint test

I tillegg til den første øvelsen fra artiklen til Derret så nevner han også en øvelse som du kan ta for å teste om hunden din forstår plaseringshint.






Du starter med en lead-out pivot. (Setter hunden i bli og går til øverste vinge ved hinder 3 og gir hunden start signal.) Hvis hunden forstår plaseringshintet, så skal den hoppe tett ved den venstre vingen på hinder to og allerede ha begynt på svingen mot deg før du har begynt på hele LOP sekvensen din. Hvis hunden derimot hopper rett frem og så svinger er det en klar indikator på at den ikke forstår dit plaseringshint.





Den 3. øvelsen er en test for å se om hunden forstår hva det betyr at du senker farten.





Du setter hunden din i bli og går i fra ca 3m og kaster belønninge frem foran hunden (B). Så gir du start signalet og løper med hunden frem til belønningen. Gjør dette noen ganger slik at hunden løper i full fart og kommer før deg til belønningen. Hunden må være interessert i belønningen hvis øvelsen skal ha noen hensikt i forhold til at du skal kunne få testet det du vil.

Det neste steget blir at du gjør som sist, men denne gangen tar du plutselig og senker farten og stopper helt. Hunden skal da bremse farten kraftig og stoppe med deg (hunden til høyre på figuren) og du kan belønne med en annet. Hvis hunden løper videre til belønningen du kastet ut så er ikke signalet dit med å senke farten sterkt nok eller at du ikke har belønnet den ofte nok.

Dette er tre øvelser som skal gi deg informasjon om hvordan dere ligger ann, hva hunden din forstår eller ikke forstår. Så hvis det ikke går som det skal, så er ikke det nødvendigvis negativt. Du får nemlig identifisert svakhetene og får dermed muligheten til å se hva du må trene mer på og kan lage en treningsplan ut i fra det.

Så på neste trening skal jeg kjøre de tre testene. Jeg er mest spent på de to første da jeg og Tulli har trent på dette. Den siste øvelsen har vi egentlig ikke gjort så mye med før, så jeg regner med at det er det vi kommer til å se. Jeg må huske å filme øvelsene slik at jeg kan hvirkelig se hva so skjer. Det blir en morsom trening på mandag :-D


1 kommentar:

  1. Interessant lesning! Blir spennende å se hva Tulli gjør på testene. Må prøve med Enya også!

    SvarSlett