Sider

torsdag 30. august 2012

Sure søyer :)

Det var en ting som ble veldig klart etter prøven på Skui, og det var at vi har ikke fått trent på sauer som setter seg opp og utfordrer hunder. Siena er vant til at når hun kommer så flytter de seg. På Skui så var ikke dette tilfellet og da kunne det virke som Siena ikke helt hviste hvordan hun skulle løse denne oppgaven.

Det som var litt bra er at vi nå har fått tilgang til  nye sauer. Det er to søyer med lam som ikke er blitt gjetet på, men som er vant til å se sauer. Det som er artig er at de oppførte seg helt likt som de sauen vi fikk på Skui. Den ene søya var veldig beskyttende og utfordrer hundene som kommer. Så nå får jeg trent litt på dette også. Det jeg har gjort er å støtte Siena når hun gjør riktig og gi beskjed når hun velger feil løsning.

Jeg synes selv at dette har gitt resultater. Det som ofte skjer nå er at når Siena holder rett avstand, hun har en tendens til å gå for fort og nærme, så får hun tak på dem. Når søya snur seg og prøver og utfordre så blir hun stående og holder blikket på dem og går litt sakte fremover. Dett fører til at søya ombestemmer seg og begynner å gå. Når Siena kommer for nærme og den snur seg, så blir det for tøft og Siena begynner og bjeffe osv.

Uansett så har det vært veldig lærerokt for oss begge. Jeg synes selv at Siena har vokst på dette og at hun faktisk begynner og skjønne at hun kan holde hodet kaldt selv om søya er "sur" .

End et lite skritt i riktig retning :)

IMG_1291   IMG_1283

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar