Sider

fredag 3. august 2012

Utgangs trening og litt agility

IMG_0636[1]Da har jeg hatt to treninger med Siena hvor vi har hatt fokuset på og jobbe med utgangene våre og de utfordringen vi  har i forbindelse med dem.
Jeg synes selv at jeg ser resultater på dette allerede og at dette er noe som kan bli ganske bra relativt raskt. På min første trening på kløfta så gikk dette veldig bra. Jeg fikk jobbet med holdningen(attityden) slik at vi kom inn på jordet sammen som et team.
En fin måte og få skjekket om hun var “åpen” i hodet på vei ut var og legge henne rett etter at hun startet på en utgang. Hvis hun reagerer fint på dette så er hun med og da er det bare å la henne gå videre. Da kommer hun dypere bak sauen og hører fort på meg der ute også. Hvis hun derimot bare fortsatte og løpe så er hun “låst” i hodet og da er vi ute og kjører. Løsning vil bli dårlig og da vil resten også bli kaotisk.
I går så var vi hos Anne Buer og da fikk jeg virkelig se at dette stemte. Siena var ganske flink, men jeg er ikke så veldig fornøyd med meg selv. Jeg var for dårlig til å jobbe med holdningen noe som førte til at hun var egentlig for het. Når jeg prøvde og legge henne på utgangen så hørte hun ikke og bare fortsatte og løpe. Her ble jeg igjenn for dårlig til å ta tak i dette. I steden for å gjøre noe så lot jeg henne gå og da ble det ikke bra når hun kom frem. Så denne delen er jeg ikke fornøyd med i går, men det var en viktig lærdom da det ble veldig tydelig at jeg må gjøre som jeg er blitt fortalt. I tillegg så lot jeg meg selv stresse i går. Jeg må lære og holde meg “cool” !
Det med utsetter derimot gikk veldig bra på begge treningen og det virket ikke som Siena ble påvirket av dem. Det må og få henne til å gå nære utsetter ser ut til å ha effekt ved at hun får erfaring med at de bare står der ogg ikke er noe og bry seg om.
I morgen så ser det ut til at jeg får trent på dette igjen med to helt nye personer som utsetter. Jo flere jo bedre :)
Jeg fikk også se at jeg har en ny utfordring og ta tak i og det er driving av “tunge” sauer. Jeg ble litt tatt på senga av at Siena synes det var vanskelig i går.
IMG_0844[1]

Fikk hilst på noen valper fra kullet til Bess i går også da :)

Når vi var på kløfta så ble det også litt agility trening på Siena og Tulli. Det er mye som har skjedd med Siena siden i fjor sommer med tanke på treningsbarhet. Det skal mer til for å “vippe henne av pinnen” siden hun har blitt tøffere. Hun responderer bra til mine bevegelser og er ganske kjapp så med litt nøye pg planlagt trening så kan hun bli veldig bra.
Planen min fremover på dette området er å jobbe med hindere for hopp klassen, så får felthindere komme etterhvert. Hoved utfordringen blir hjulet da hun ikke er så begeistrert for dette og så får vi begynne med slalomen. Det kan virke som om hun synes at dette begynner og bli såppas gøy at vi muligens kan bli med på paritreninger til venteren ?  Uansett så blir dette en 2. prioritering da gjetingen kommer først.
Det var også veldig gøy å gå litt med Tulli også. Hun synes fortsatt at agility er gøy, men jeg ser at hun sliter med hoppingen. Så hun får vel gå en gang i blant som aktivisering, men på lav høyde. Kanskje Tulli skal få snuse litt på lydighet med Catherine ?
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar