Sider

tirsdag 23. februar 2010

Sosialisering og vetrinærbesøk

En av de tingene som jeg har følt har vært viktig er å få sosialisert Siena så godt som mulig, det at hun får oppleve mest mulig på en måte som er positiv og trygg. Tenker da på at hun får hilst på mennesker både barn og voksne, andre hunder osv. Samtidig så skal vi jo klare å balansere det hele slik at det ikke blir for mye også. Så langt føler jeg at vi klarer det bra. Siena har fått møte en del personer både ute og på besøk hos oss. Hun har også fått hilst på flere hunder, i dag ble det en kinesisk nakenhund, en jeg ikke vet helt hva var og en cavlier. Så langt har hun vel bare lekt med en hund, det andre har vært mest å snuse på hverandre. Siena er litt forsiktig, men samtidig veldig nysgjerrig.

Bilkjøringen begynner også å bli bra. De siste gangene har hun ikke “pipi" eller pest i det hele tatt. Tror det er lurt at det ikke blir for lenge mellom hver gang. I går så ble hun med på agility treningen for litt miljøtrening, mens tulli fikk utfoldet seg litt også. Agilitytreningen med Tulli var grei, men jeg bør helt klart planlegge bedre. Det er veldig lett at jeg trener for lett i steden for og utfordre oss på ting vi sliter med.

I dag har vi vært hos vetrinæren med Tulli for å få en vetrinæratest i forbindelse med at vi har byttet forsikringsselskap. Alt stod bra til med Tulli, så det var fint. Vi benyttet også anledningen til å trene Siena her. Vi fikk veid henne, hun har blitt større, og hun fikk hilst på de som jobber der. Dermed har Siena vært der to ganger så langt. Neste gang er det for den siste vaksinen.

En liten oppsumering av hva Siena har gjort

  1. Hilst på ca 9 hunder
  2. Hilst på ca. 30 mennesker
  3. Vært i ridehall
  4. kjørt tog 2 ganger
  5. kjørt bil 10 ganger
  6. en “bytur”
  7. hos NAV
  8. måke snø
  9. støvsuger

1 kommentar:

  1. Dette er en imponerende liste etter bare å ha hatt henne i litt over en uke! Inspirerende at dere har fått besøkt veterinæren to ganger allerede i god tid før vaksineringen! :-)

    SvarSlett