Sider

søndag 28. februar 2010

Uka som gikk

For Siena så går det mest i sosialiseringstrening. På torsdag var hun med Catherine på jobben igjen og vi tok toget inn alle tre. Siena var litt skeptisk først, la litt på ørene og var litt stresset, men det gikk fort over. Etter det slappet hun av og på veien hjem sov hun på gulvet. Hun var nok litt sliten tenker jeg, fordi det er mange inntrykk, lyder og lukter på “byen”. Byturen ga også muligheten til å trene på heis og flere mennesker.

I går tok vi med Siena og Tulli ned på en liten treningsbane slik at de kunne være sammen ute og “bonde” mer. Tulli er faktisk veldig tålmodig med Siena ute. Når Siena hopper opp mot Tulli, så snur hun bare hodet vekk og demper. Skulle hun legge inn et lite knurr, så er Siena flink til å lese det og roer seg litt, for en stund. I går så ble Tulli nesten med på lek to ganger så det er bra. Spike (golden retriver) kom også en tur innom og hilste på Siena. Spike er veldig flink med valper, så Siena liker han.

I går hadde vi også Siena i bilburet for første gang når vi kjørte. Det gikk også veldig bra og på veien hjem så sovnet hun.

Av litt mere mentale ting så har vi begynt med litt klikkertrening. Trent på å sette labbene på en boks (en økt bare så langt) og nesedytter i hånda. Dette var litt vanskelig siden jeg surrer når jeg skal trykke på klikkeren, gi godbit og holde frem den ene hånda som target. Jeg trenger tre armer. Løsningen er bare å betinge et ord som en erstatter for klikket. Yes eller Jazz vil nok gjøre susen tenker jeg.

Vi har også trent på Sitt og Dekk. Dette har vi gjort ved at vi først leker litt, stopper å leke og begynner å leke når hun selv tilbyr ønsket adferd. Vi har begynt og sette navn på “Sitt”, men ikke på “dekk”.

IMG_3871

IMG_3868 IMG_3890

IMG_3887

IMG_3828

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar