Sider

lørdag 27. mars 2010

Valpekurs

På torsdag begynte vi på valpekurs med Din beste venn på rosenholm. Gruppen bestod av to Border Collier, (Siena er en av dem), Jack Russel, Mops, dverg pincher og en Schaefer. En akkurat passe stor gruppe. Fokuset på treningen den dagen var inlæring av sitt, jobbe med øye kontakt og lek. Siena var veldig flink synes jeg. Det var litt små skummelt i begynnelsen, men etter to tre godbiter så var hun i gang. Kurset har også et triks som man skal lære og her er det slalom mellom bena.

Måten de trener inn både sitt og slalom er ved å “lokke” noe som fungerer fint med tanke på at de ønsker og nå ut til “familiehunden” Det fungerte også veldig bra på Tulli. Nå har jeg fått veldig sansen for shaping så vi prøver oss på den måten.

Når det gjelder sitt så har vi belønnet Siena for å tilby det frivillig, og vi har begynt og sette komando på det. Det er kanskje litt tidlig, men så langt så setter hun seg når vi sier det, både fra stående og liggende. Holder vi derimot en godbit forran snuta hennes når hun ligger, så tror jeg at vi sliter litt :-D

På slalomen mellom bena har vi trent med at vi har klikket når hun har tittet i riktig retning for så og gi godbiten slik at hun må gå mellom bena for å få den. Så langt så er vi kommet til at vi klikker når hun har gått igjennom en gang og belønner. Så langt har vi klart tre skritt =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar